OM BAKA FÖR EN GOD SAK

Baka för en god sak går ut på att barn och ungdomar i skolor och förskolor runt om i landet bakar, säljer sina bakverk och sedan skänker pengarna till en god sak. Vinsten går nämligen till Bris, Barnens rätt i samhället. På så sätt bidrar de till att Bris kan stötta barn och unga som behöver en vuxen att prata med.

När ska vi baka?
Baka för en god sak äger rum den 20 oktober 2019, men ni får självklart baka en annan dag om det passar er bättre. Ni väljer själva hur mycket ni ska baka och hur länge ni vill hålla på – kanske ett par timmar, en dag eller varför inte skapa en hel temavecka med bakning i fokus? Det är helt upp till er!

 

Hur ska vi sälja bakverken?
Bakverken kan säljas till nära och kära på plats på förskolan eller skolan, eller så kan bakverken förbeställas via beställningsformulär som barnen tar med hem innan den 20 oktober. Möjligheterna är många och ni bestämmer själva hur ni vill göra det.


Vem kan baka?
Alla kan baka! Men arrangemanget riktar sig främst till barn och ungdomar på skolor och förskolor. Som vuxen får du gärna bidra genom att köpa de läckra bakverken.


Vilka är Bris?
Bris, Barnens rätt i samhället, är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer som varje dag kämpar för ett bättre samhälle för barn. Folkrörelsen Bris startade 1971 och bidrog till att Sverige fick världens första förbud mot barnaga. Med barnkonventionen som grund stöttar Bris barn i utsatta situationer, mobiliserar samhället för barnets rättigheter och påverkar beslutsfattare för ett samhälle där varje barn känner till sina rättigheter och där barnets rättigheter tillgodoses. Du kan läsa mer om BRIS här.